Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Új képzéssel segíti a fogyasztókat a FEOSZ

Munkatársunktól, 2009. október 26. - hétfő 10:58
Címkék: fogyasztóvédelem, kiadvány
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) fogyasztóvédelmi szakemberképzést indít novemberben, ezenkívül egy új kiadvánnyal is segíti a fogyasztókat - közölte a szervezet.A fogyasztóvédelmi szövetség a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) "A tudatos fogyasztói magatartás kialakítása és fogyasztóvédelmi szakemberképzés a kiszolgáltatott fogyasztók védelmének érdekében" nevű projektje keretében több mint negyvenmillió forint európai uniós és magyar támogatást nyert. Így készült el a FEOSZ Mintalevelek és szerződéstípusok a fogyasztóvédelemben című kiadványa, a fogyasztóvédelmi keresztrejtvény diákoknak, valamint elindul a fogyasztóvédelmi szakemberképzés is.

A Mintalevelek és szerződéstípusok a fogyasztóvédelemben című kiadványban olyan mintaleveleket és szerződéstípusokat válogattak össze, amelyekkel a fogyasztók a mindennapi életben gyakran találkoznak. A fiatal korosztályt egy keresztrejtvénnyel szeretnék elérni, amelyet eljuttatnak budapesti és vidéki középiskolákba is. A szövetség szerint játszva könnyebb megtanulni a legalapvetőbb fogyasztóvédelmi fogalmakat, így például azt, hogy mit jelent a szavatosság, az ügyfélszolgálat, vagy a békéltető testület. Ezenkívül a tapasztalatok szerint ez a korosztály nagyon gyorsan elsajátítja a tudatos fogyasztói magatartást.

A FEOSZ - a civil szervezetek közül elsőként - jogosult lett arra, hogy akkreditált intézményként folytasson felnőttképzési, fogyasztóvédelmi oktatást, így 2009 novemberében fogyasztóvédelmi szakemberképzést indítanak. A szövetség célja, hogy a fogyasztóvédelmi ismereteket a fogyasztók széles rétege megismerje, ezért kiemelkedő feladatának tekinti az ismeretek átadását, az oktatást - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza