Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hódít a mobilinternet

Munkatársunktól, 2009. október 12. - hétfő 11:28
Címkék: internet, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az internetező felnőtt magyar lakosság több mint fele, ötvennyolc százaléka napi rendszerességgel kapcsolódik a világhálóhoz, június végén az előfizetések száma meghaladta a 2,4 milliót, ami főként a mobilinternet térnyerésének köszönhető.A GKIeNET, valamint a T-Home és a T-Mobile közös felmérésből kiderül az is, hogy Magyarországon a lakosság arányában már 2008 végén többen vettek igénybe mobilinternet szolgáltatást, mint Norvégiában, Kínában vagy Tajvanon.

A mobilinternet magyarországi népszerűségét mutatják a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) adatai is, mivel augusztusban 722 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltatónál a mobilinternet-előfizetések száma. Az előfizetések száma a júliusi harminchétezres növekedés után augusztusban negyvenkilencezerrel nőtt, míg azon aktív SIM-kártyák száma, amelyeken az előző három hónapban adatforgalom zajlott, 29 ezerről 561 ezerre emelkedett.


A lefedettség javulása is hozzájárult a népszerűséghez

A GKIeNET közleménye szerint Magyarországon a tizennégy-hetvennégy éves lakosságból 3,4 millió rendszeres internet használónak tekinthető, mivel ők havonta legalább egy órát valamilyen formában a világháló elérésével, vagy e-mailezéssel töltenek. Az internetezők több mint fele, ötvenöt százaléka legalább négy éve internetezik, harmaduk két-három éve, míg tizedük az elmúlt évben vált internet használóvá.

A kutatás mutatta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján két éves időtávban a lakossági internet-előfizetések száma eléri a két évvel korábbi számítógéppel rendelkező háztartások számát. A számítógépek, ezen belül is a laptopok árának csökkenése így közvetetten a lakossági előfizetések számának emelkedéséhez járul hozzá. Az összemérhetőség a szélessávú mobilinternet szolgáltatás megjelenésével és egyre szélesebb körű elterjedésével viszont csak részben lehetséges, mert a mobiltechnológia az egyéni, míg a vezetékes elérési módok a háztartási igényeket hivatottak általában kiszolgálni.

A közlemény emlékezetet arra, hogy a világ fejlett és fejlődő országaiban az internet elérése SIM kártyán keresztül jelenleg a leggyorsabban terjedő internet elérési technológia. A lakosság arányában, mintegy hetven százalékos mértékkel, Japánban vesznek legtöbben igénybe mobilinternet szolgáltatást, ami nem meglepő, hiszen tíz évvel ezelőtt, 1999-ben itt jelent meg a világon elsőként ennek a lehetősége. Az e-mailek mobiltelefonon való elérése a japán fiatalok között kiugróan magas, hetvenkét százalékos értéket mutat.

Magyarországon a mobilinternet-szolgáltatást leggyakrabban, hetvenkilenc százalékos arányban még adatkártya használatával veszik igénybe. A mobiltelefon modemként való használata viszont kevésbé elterjedt a maga huszonegy százalékos arányával.

A felmérés szerint a mobiltelefon képernyőjén a magyar mobilinternetezőknek csak a tizennégy százaléka szokott böngészni. A mobilon történő internetezés elsősorban azok körében népszerű, akik rendelkeznek más típusú, otthoni előfizetéssel is. Ez a hozzáférési mód elsősorban a magas végzettségű férfiakra jellemző.

Magyarországon a mobilinternet-előfizetéssel rendelkezők kevesebb mint fele, negyvenöt százaléka használja kizárólag magáncélra az internetet, míg hatvankilenc százalékuk úgy véli, hogy az internetezés inkább magáncélú, mint munkacélú. Mintegy tizenhat százalék azoknak az aránya, akik fele-fele arányban használják magán- és munkacélra is a mobilinternetet.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Amerisave, 2019. július 20.

Elutasították-e a banktól vagy bármelyik pénzügyi cégtől származó kölcsönt? * Szüksége...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

hopkinson lance, 2019. július 18.

Jó nap,

Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, függetlenül attól, hogy milyen pén...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. július 18.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés